Kuonokoppien mittaohjeet

Mittaohjeet

Varaa mittaamista varten rauhallinen kiireetön hetki koiran kanssa sekä rulla- ja/tai tekstiilimitta. Vertaa mittatuloksia sivun alalaidan taulukkoon.

1. Koiran pään pituus.

Mitta otetaan pään sivulta kirsun päästä korvan kiinnityskohtaan. Sopivan kopan pituus on 2-3 cm lyhyempi tai korkeintaan sama, kuin koirasi pään mitta. Koppien solkikiinnitys mahdollistaa pituuden muuttamisen. Koppa ei saa olla pidempi kuin koiran pään mitta, tai muoviosa tulee yli korvasta.


Kuonokopan sivumitta

2. Kuononympärys.

Mittaa koiran kuonon ympärys kirsusta taaksepäin, kohdasta jossa luu tuntuu kuonon päällä. Lisää mittatulokseen pienemmillä roduilla vähintään 5 cm ja isommilla roduilla 10 cm varaa suun avaamista varten. Vertaa tätä yhteismittaa kopan ympärysmittaan, arvioi saako koirasi riittävästi suuta auki. 
Kuonokopan ympärys3. Kuonon pituus / Kopan päällisen pituus.
Ota mitta kuonon päältä kirsusta silmien alle, kohtaan johon toivoisit kopan asettuvan. Valitse koppa jonka päällisen pituus on 2-4 cm pidempi kuin kuonon pituus. Täten koiran kirsun ja kopan väliin jää tilaa, eikä koiran nenä osu koppaan.Kuonokopan yläosan pituus

Jos koirasi on vinttikoira, voit valita oikean kopan kolmen mitan perusteella vertaamalla tuloksia sivun alalaidassa olevaan kokotaulukkoon. Muun rotuisten koirien osalta tarkista vielä seuraavat mitat:

4-5. Kuonon leveys.
Mittaa koirasi kuonon leveys kuonon päältä. Koppien osalta on ilmoitettu koppaosan leveys koiran silmien puolelta sekä kirsun puolelta. Vertaa saamaasi mittatulosta näihin mittoihin. Kopat ja koirien kuonot kapenevat kirsua kohti. Biothane sekä muovikopat taipuvat ulosäin koppaosan takaa, eli koiran poskien kohdalta. Täten leveysmitta tulisi ottaa kuonon kohdilta, koppaosa ei anna myöden leveyssuunnassa. Jos koppa on paljon leveämpi kuin koiran kuono, koppa pääsee liikkumaan koiran päässä. Ihanteellinen mitta on 1-2 cm leveämpi kuin koiran kuono.Kuonokopan leveys

5. Kopan korkeus.
Kopan korkeusmitta auttaa kuononympärysmitan lisäksi arvioimaan, onko koppa riittävän syvä koiralle. Koppien korkeus on mitattu niiden leveimmästä kohtaa, ennen kuin koppa kapenee kuonoa kohti.
Kuonokopan korkeus 6. Niskan maksimi ympärys.
Ota ympärysmitta koiran niskasta korvien takaa, kapeimmasta kohtaa.  Jos mittatulos on suurempi kuin kopan maksimi mittaa, on koppiin saatavilla jatkopala, jonka avulla kopan kiinnityshihnaa saa pidennettyä. Biothane kopissa (koot2-4) on todella pitkät niskalenkit, joihin voi tehdä itse lisää reikiä ja hihnan voi lyhentää saksilla.


Muovikoppien leuan alla on nahkalenkki, jonka tehtävä on pitää koppa kapeapäisten vinttikoirien päässä ja estää koppaa siirtymästä taakseppäin. Jykevämpipäisillä roduilla tämä lenkki voi kiristää leuan alla tai vääntää koppaa väärään asentoon. Lenkin saa leikattua halutessaan pois, kaikki koirat eivät sitä tarvitse. Lenkin voi myös käydä vaihdattamassa suutarilla pidempään.
Kuonokoppa niskanympärys


Kuonokoppien kokotaulukko
Mobiililaitteella taulukon kuva kannattaa tallentaa ja katsoa taulukkoa vaakatasossa.

** Lurcher koppien päälliosaa voi lyhentää itse. Katso lisätiedot tuotesivulta.

Mikäli epäröit oikean koon valintaa, autamme mielellämme. Lähetä meille yllä mainitut mitat sähköpostilla, sekä koiran paino ja rotutieto. Jos kyseessä on monirotuinen, lähetä myös koiran kuva. HUOM! Koppa-asiantuntijamme lomailee 25.4-19.5 jonka aikana suosittelemme kopan valintaa mittataulukon perusteella. 

Mittataulukko, mittaustulokset ja ohjeet ©Kepeä Taival. Sivun sisällön kopiointi on kielletty.

Mikä tämä on? Valitse "Muista minut" käyttääksesi ostoskoria tällä tietokoneella, vaikka et ole kirjautunut sisään.